donderdag, september 15, 2016

FFO 2016 - Filmfestival Oostende 2016 - Into The Forest - Perfect Strangers

Het FFO (Film Festival Oostende) 2016 is aan zijn 10de jaargang toe en vindt plaats van 9 tem 17 september in Kinepolis Oostende.

Hier vindt u de filmtips en -recensies van John Solitude, een onafhankelijke recensent, niet commercieel verbonden met de filmindustrie.

Elke dag worden er nieuwe recensies gepubliceerd, voeg dus deze pagina toe aan uw favorieten om op de hoogte te blijven.

Hieronder vindt u de recensies van:
  • Into the Forest ( 7 / 10 )
  • Perfect Strangers ( 7,5 / 10 )
  • Cézanne et Moi ( nog te bepalen na de screening )
Voor méér recensies zie de linkerbalk.


INTO THE FOREST

Regie: 
Cast: 


Eerder bespraken we op dit weblog 'Captain Fantastic'. Mét voorsprong één van de toppers op het Oostends filmfestival. Klik hier voor de recensie van Captain Fantastic.

'Into the Forest' speelt op hetzelfde thema maar is op maat gesneden van een popcorn tienerpubliek.


Ellen Page (Inception) leeft samen met haar vader en zus in de wilde natuur,
in een huis voorzien van alle moderne technologische e-snufjes. Alles is vredig in het semi-aardparadijs tot de stroom uitvalt en het gezin op survivalmode moet overschakelen.


Terwijl Captain Fantastic een snijdende statement was over confirmatiedruk, tapt Into The Forest uit het brave en moraliserend veilige Hollywood-vaatje. 
Er is tiener romance en sentimentaliteit en Ellen Page kan ondanks de ontbering nog altijd meteen op een glamour poster.

Op de eerste naaktscène van Ellen Page na, zullen bible-belt liefhebbers dit makkelijk verteren met de ingelepelde pro-life moraal.

Waardering: 7 / 10PERFECT STRANGERS (PERFETTI SCONOSCIUTI)
Regie:  
Cast: 


Een etentje onder schijnbaar intieme vrienden verandert in plaatsvervangende schaamte, wanneer één de uitdaging voorstelt om de gsm's op tafel te leggen en open kaart te spelen over de binnenkomende oproepen en Facebookberichten.


Het publiek reageerde geanimeerd op deze vlotte tragische komedie met voldoende geslaagde gênante scènes die zo in The Office kunnen.

Naast de hoge lol-factor is er ook een rake uppercut over het homoseksualiteit taboe, zelfs in zogenaamd 'progressieve' kringen.

Perfect Strangers werd in Oostende geprogrammeerd in de 'Taste of Europe'-competitie en is nu al de gedoodverfde winnaar, uitgaand van de reactie van het publiek.


Waardering: 7,5 / 10