donderdag, september 15, 2016

FFO 2016 - Filmfestival Oostende 2016 - Morgan - Genius

Het FFO (Film Festival Oostende) 2016 is aan zijn 10de jaargang toe en vindt plaats van 9 tem 17 september in Kinepolis Oostende.

Hier vindt u de filmtips en -recensies van John Solitude, een onafhankelijke recensent, niet commercieel verbonden met de filmindustrie.

Elke dag worden er nieuwe recensies gepubliceerd, voeg dus deze pagina toe aan uw favorieten om op de hoogte te blijven.

Hieronder vindt u de recensies van:
  • Morgan (  7 / 10 )
  • Genius ( 8 / 10 )
Voor méér recensies zie de linkerbalk.


MORGAN

Regie:  
Cast:  


Wie op de naam van de regisseur let (Luke Scott) en zijn klassiekers kent, denkt meteen aan de grote Ridley Scott (Alien, Blade Runner, The Martian).
Ja, Luke is de zoon van Ridley; de verwachtingen zijn dus meteen al (te) hoog gespannen.


Morgan is een androide, opgesloten nadat er een ongelukje met een wetenschappelijke medewerker gebeurde: het mens werd in haar oog gestoken.Luke Scott probeert zijn gladde sf-actiefilm te voorzien van een moraliserend ondertoontje (echo's van Blade Runner en Ex-Machina schieten je spontaan te binnen) maar komt uiteindelijk niet veel verder dan een voorspelbaar actievehikel.

Je ruikt soms de adem van Ridley in de panoramische groothoeklens sequenties, maar wie hier een Scott grand-cru verwacht komt bedrogen uit. 

Waardering: 7 / 10GENIUS
Regie:  
Cast: 

Genius is een historische biopic over de ontmoeting tussen redacteur Max Perkin én schrijver Thomas Wolfe.

De wisselwerking én het creatieve proces waarin Perkin de jonge Wolfe aanvuurt wordt sfeervol én boeiend in beeld gebracht met een Oscar-waardige vertolkingen van Colin Firth en Jude Law.

Voor literatuurliefhebbers wordt er wellicht te weinig geciteerd uit de Wolfe boeken én ligt de nadruk teveel op de mens Wolfe, maar dit is dan ook gedramatiseerde cinema en géén documentaire.


Waardering:  8 / 10