donderdag, november 24, 2005

Leuk en gezellig

Ik krijg er het schijt van, van al die 'leukigheid'.

Wat een 'leuk' truitje, zeg. Ja, ik val gadsekidee bijna tegen de grond van de leukigheid van een stuk textiel. En zo goedkoop zeg. Hartstikkend leuk. Je ziet er bijna net zo goed uit als een fletse kopie van één of ander siliconen supermodel aan een bushalte.

De moderne mens leeft op wishfull thinking. Koop een paar Nike's en waan jezelf een sportman - of vrouw. Stort 5 euro voor een goed doel en waan u zelf een weldoener.

'Laat ons alles ophopen tot er geen plaats en geen licht meer is voor meer.' Samuel Beckett

En dan gaan we met z'n allen koffie met gebak eten, met de plastiek zak op schoot van de Hema of de C&A. Eén of ander milieubewuste rakker die stopt de waren toch lekker in een hennazak, zo is iedereen tevree.

Milieubewust en maatschappijkritisch: natuurlijk zolang het niet teveel kost. Toch niet normaal dat koffie zoveel kost: er zal dringend nog bezuinigd moeten worden op de hongerlonen van koffieboonplukkers. Omlaag die prijs.

Wat is je hobby: shoppen. Zo kunnen we vooral veel lullen over wat het verschil is tussen wat er gisteren of vandaag in de vitrines ligt en hoe godverdomd leuk het allemaal is. Lekker met zijn allen in de file in de winkelstraat. Miljaar, 't is braderie: nog meer te koop voor minder geld. Voer die camions maar aan.

Meer consumeren, meer uitgeven, dat houdt de economie gezond. Doorgaan. Happiness is just around the corner.

Wat, heb jij één gsm? Zo iemand kun je toch niet serieus nemen: we moeten onderweg op straat ook tv kunnen kijken. Koop een nieuwe met een ultra high resolution lcd scherm. Zo één met dertigduizend bliepjes in plaats van 10.

'Jij denkt nogal veel na hé?'. Natuurlijk, heb jij geen brein dan?

Of vergast iemand op een paar stervende bloemen opgekweekt op pesticiden. Nou zeg, zo origineel, dat ik daar zelf niet aan heb gedacht. Tegenwoordig kun je ook rozen kopen, klaar met de doornen gevild. Praktisch toch, en zo heb je geen last van die onhandige prikkers.

Rozen zonder doornen, daar zat deze wereld op te wachten.

Ik eet mijn steak 'saignant': bloedend.