dinsdag, juli 03, 2012

DJ John Solitude - prerecorded at De Oude Maalderij, Moerzeke


Traditiegetrouw worden de optredens van DJ John Solitude NOOIT vooraf bekend gemaakt, niet qua datum, noch qua locatie of uur. 


Enkel een kleine groepje intimi en trouwe volgelingen is op de hoogte van de volgende 'DJ-gig' (wat hij zelf liever steevast als een multimedia performance-act omschrijft). 


Alle aanwezigen worden wél steeds in de mogelijkheid gesteld om via een (gestaag) groeiende mailing-list te worden uitgenodigd. De anonimiteit van DJ John Solitude en zijn loyale VJ Light Man bewaren: het is en blijft de voorwaarde om een een optreden te boeken.


De marketingtechniek is een fluim in het gezicht van neon-DJ-sterrenstatus,
waarin maanden vooraf 'de namen' met reuzenaffiches worden aangekondigd.


Maar de DJ John Solitude-mixen en optredens vonden ondanks de 'low profile' hun weg via het internet en mond-aan-mond reclame. 


DJ John Solitude trad in het verleden oa op in 'De Tequila', 'Het Fuifkot' en de 'De Orangerie' (Oost-Vlaanderen). Vijf jaar lang was hij elk weekend 'resident-DJ' in 'Jeugdhuis De Kim',  -waar hij de prijs won als 'beste DJ van de Vlaamse Jeugdhuizen- en één zomerseizoen lang was hij 'resident DJ' in 'The Griffiths' (Oostende).

Hij was de hoofdact op een illegale rave-party (waarvan wij de locatie nooit mochten prijsgeven).

Zijn magnum-opus tot nu toe was de multimedia performance in de 'Liquidrom' (Berlijn, Duitsland).
De artistiek directeur omschreef hem toen als: 
'The electronic master from Belgium'.


In de toekomst staan oa optredens gepland in de club 'The Sioux' (Gent) - vastgelegde hoofdact- en de Oostendse Paulusfeesten 2013-onder voorbehoud- (groot podium) op het programma.


Afgelopen weekend (zaterdag 30 juni 2012) was DJ John Solitude via een vooraf gemaakte opname (de '15 minutes of fame parody mix') te horen (maar  niet te zien) in 'De Oude Maalderij' (www.deoudemaalderij.be) in Moerzeke te Oost-Vlaanderen.


De volledige '15 minutes of fame parody mix' kan hier in zijn geheel worden beluisterd en gedownload: http://kiwi6.com/file/50ss6br107


DJ John Solitude droeg afgelopen weekend zijn persoonlijke remix van 'Suspicious Minds' van Elvis Presley en 'Heroes / Helden' van David Bowie op aan Ines J., zijn grootste en femme-fatale jeugdliefde.


Hoe weet u waar DJ John Solitude en zijn loyale VJ Light Man de volgende keer optreden? Simpel: u weet het niet, tenzij u per toeval al een optreden meemaakte of via de intimi-kring wordt uitgenodigd.

De volledige playlist van de '15 minutes of fame parody mix': 

  • 'Also Sprach Zarathustra'- Johan Strauss vs extract 'I have a dream' speech Martin L. King
  • 'Can you feel it' - The Jacksons (Immortal Mix)
  • 'Suspicious Minds' - Elvis Presley (For Ines J. remix by DJ John Solitude)
  • 'O Superman' - Laurie Anderson vs Booka Shade & MANDY (Original Mix) 
  • 'Hopeloos' - Will Tura vs Safri Duo 'Played-A-Live' (DJ John Solitude mashup remix)
  • 'Heroes / Helden' - David Bowie (original version Christiane F. soundtrack) - dedicated to Ines J.