vrijdag, november 02, 2012

How to find an oriental girlfriend. The ultimate guide for men.

 (I'm sorry if you're speaking English. I recently published an article on this weblog in Dutch which generated a lot of traffic.  I decided to publish a follow up. This follow up article is in Dutch. If you're English speaking please use Google translate Dutch to English.)


Veel westerse mannen zijn gefascineerd door oriëntale vrouwen.

Deze fascinatie is in opera, literatuur en 
film beschreven. Denk aan 'Madame Butterfly' van Puccini (ook verfilmd), 'China Girl' de film van Abel Ferrara, 'China Girl' het popnummer van David Bowie, ...

Voor de Britten was Shangai ooit 'sin city', de Amerikaanse soldaten waren 
verslingerd  aan Vietnamese vrouwen en de Japanse 'Geisha's' blijven tot de westerse (en laat mij maar meteen zeggen verkeerd geïnterpreteerde) mannelijke verbeelding spreken.

Hoe een relatie aan te knopen met een oosterse vrouw blijft bij vele westerse mannen voor culturele misverstanden zorgen. Met een 'relatie' bedoel ik een langdurige intieme band en niet een korte seks escapade.


Hoe het te doen?

Hierna volgt uit eigen ervaring een lijstje van do's en dont's. Dit artikel is in de eerste plaats voor 
mannen bedoelt maar misschien kunnen westerse vrouwen er ook iets uit leren (de cynische glimlach hoeven westerse vrouwen en mijn ex-vriendinnen er maar bij te verzinnen).

Om misverstanden te vermijden wil ik vooraf stellen dat dit artikel geschreven is met het grootste respect naar Oosterse vrouwen toe. Het taalgebruik mag dan wel bewust vulgariseren, het is een artikel die in de eerste plaats voortkomt uit mijn levenslange fascinatie voor Oosterse vrouwen, mijn eigen pijnlijke vergissingen en finaal 'de weg' naar de vrouw van mijn dromen.


1) DO NOT. De grootste en meest voorkomende vergissing is te denken dat Japan, China, Thailand, De Filipijnen, Vietnam, Cambodia, Korea ... één grote pot nat zijn van 'Het Oosten'. De culturele verschillen tussen deze landen zijn enorm en daarmee ook de kans om met succes een relatie aan te knopen met een 'Oriental Lady'.

Thailand is waarschijnlijk het bekendste als de plaats met het grootste aantal prostituees per hoofd van de bevolking. Uw kans om er een vrouw te leren kennen die met u meewil naar het westen zijn zeer groot. De seks- en datingindustrie zorgt ngl. de bron voor ongeveer 15 tot 20 % van het nationaal inkomen.

Uw kansen om een langdurige 'gelukkige' 
relatie op te bouwen mét een Thaise: heel gering. Hoewel Thailand officieel géén prostitutie toelaat is het nog steeds DE plaats voor geile westerlingen om op zijn minst seks te hebben met een Oosterse vrouw. Pattaya en Bangkok in Thailand, Manilla in De Filipijnen, Phnom Penh in Cambodia en Ho Chin Minh City in Vietnam. Cambodia is de goedkoopste maar ook de meest gevaarlijke plaats als u uit bent op goedkope (en vaak minderjarige) prostituees.

Het grote nadeel van de seks- en datingindustrie: nogal wat westerlingen hebben de naiëve overtuiging dat Thaise vrouwen de meest geile vrouwen op deze aardbol zijn. Dat het zou ingebakken zijn in hun genen. De realiteit is dat de overgrote meerderheid van Thaise of oriëntale vrouwen in de prostitutie stappen om voor zichzelf (en soms hun kinderen) in een meer menswaardige levensstandaard te voorzien. Als westerling zal u op de volgende paradox stoten: de vrouwen in de prostitutie sector spreken meestal pover Engels en zijn in hun waarden en normen vaak 'verwesterd'. Ze beseffen héél goed wat westerse mannen opwindt en zullen dan ook Oscar-waardige acteerprestaties neerzetten. Menig naïeve man die nood heeft om te geloven trapt in deze val.

De vrouwen op het platteland kennen enkel Thais of een andere locale taal en zijn meestal niet of heel laag geschoold. 
Als westerling zal het géén enkel probleem zijn om bijvoorbeeld een Thaise, Filippijnse, Vietnamese of Cambodiaanse vrouw naar hier te lokken mits u voldoende met (financiële) zekerheid zwaait.

Start u een relatie met een vrouw die uit de prostitutie komt, 
dan is de kans op een trauma zéér groot en zal u waarschijnlijk voor de rest van uw leven met de pijnlijke vraag kampen: koos deze vrouw mij omwille van de centen of omwille van mijn persoonlijkheid? Als man zouden we graag het laatste geloven, dus raad ik de optie 'Thailand' en konsoorten volledig af als u tenminste een langdurige interessante relatie zoekt. Trouwens, voor (goedkope) prostitutie gaat u nu beter naar Cambodia want Thailand is het schamele Monaco van de Oriënt aan het worden. 


2) DO NOT. Als het nu oosterse of westerse vrouwen zijn: in essentie zijn de verschillen niet zo onoverbrugbaar. Als grote stelregel geldt dat een overgrote meerderheid van de Oosterse vrouwen mééstal traditioneler of conservatiever zijn dan geëmancipeerde westerse vrouwen. Zelfs Oosterse vrouwen die een normale job of carrière hebben naar westerse normen hanteren vaak in hun privé toch een traditioneel rollenpatroon.
Familiebanden staan in tegenstelling tot het westen nog meer voorop, gevolgd door een meer klassieke rolverdeling tussen man en vrouw. Met andere woorden: de vrouw verwacht dat een man in de inkomsten voorziet, de vrouw blijft zorgen voor het huishouden en de kinderen, zelfs al heeft ze een nieuwe job. Het westerse mythische concept van 'de nieuwe man'? Daar zou men in het oosten meestal grote amandelogen bij trekken. 

Het grote voordeel ten opzichte van een westerse 
'geëmancipeerde vrouw': het huishouden doen wordt niet als denigrerend maar als het normale rollenpatroon ervaren. De vrouw is baas in het huishouden, de man op zijn (externe) werkplaats. Ga er niet van uit dat Oosterse vrouwen enkel in het huishouden doen en kinderen opvoeden geïnteresseerd zijn. U zal van een kale kermis terugkeren met zo'n instelling. U zal uw Oriental lady in de kortste keren diep ongelukkig maken als u haar enkel ziet als een huissloof of een porno actrice.


3) DO. Ik liet de opties Thailand, De Filipijnen, Vietnam en Cambodia vallen. Dit zijn naar levensstandaard toe de armere landen van het Oosten.

Wat staat u dan wel te doen? Japan, Zuid-Korea en China: daar is het te doen. Allen zijn het DE economische grootmachten van de toekomst en de levensstandaard is er (relatief) groter dan de voornoemde landen. Een vrouw 'versieren' zal in deze landen meestal moeilijker zijn, maar de kans op een werkelijk intieme relatie is groter. Ga voor een Japanse, Chinese of Koreaanse 'lady'.4) DO. Als u een Japanse schone aan de haak kan slaan, dan zal ik u persoonlijk komen feliciteren. Een vriend van mij slaagde erin maar het pad loopt nog steeds niet over rozen. In Japan is de levensstandaard groter dan in China en Korea MAAR Japan is een zeer sterke gesloten cultuur.
Met andere woorden: als u géén Japans spreekt, niet heel sterk bent vertrouwd met Japanse cultuur of geen bijna bovenmenselijke inspanning wilt leveren om u eigen te maken met Japanse cultuur 
dan behoort u tot de uitzonderingen als u een Japanse vrouw kunt veroveren. 

Zelfs als u erin slaagt een Japanse vrouw te veroveren, dan is de kans zeer groot dat u voor de familie nog steeds als een buitenstaander of een 'Gaijin' wordt omschreven. 'Gaijin' heeft niet enkel de letterlijke vertaling van 'vreemdeling' maar heeft ook een pejoratieve bijklank. De verdoken betekenis van 'Gaijin' is: 'U hoort er niet werkelijk bij.', zelfs niet als u een Japanse vrouw huwt. U blijft dus voor de familie levenslang 'Gaijin'. De buitenstaander.

De oplossing van het vraagstuk is CHINA.5) DO. China is historisch en in tegenstelling tot Japan een minder 'wreed' land (als we het tenminste niet over Mao hebben). Terwijl Japan historisch voornamelijk op verovering gericht was, probeerde China voornamelijk hun eigen land te vrijwaren tegen aanvallen van buitenaf. Voornamelijk de puriteinse Britten gebruikten het historisch als hun lusthof (Shangai). Ook de Japanners vielen binnen.

De meeste westerlingen zijn vertrouwd met China via de Chinese restaurants. Het is 
een illusie om te denken dat u hier in de Chinese restaurants authentieke Chinese keuken proeft. Als goede 'commercanten' hebben de Chinesen ingespeeld op de westerse smaak en hun keuken aangepast naar westerse normen. De werkelijke kracht van de Chinesen is hun aanpassingsvermogen wanneer ze in andere culturen verblijven, terwijl ze tegelijk hun eigen cultuur en gebruiken sterk kunnen bewaren. 

Authentieke Chinese keuken is volledig anders dan de verwesterde variant. Zo bestaat er bijvoorbeeld in China zelfs géén zoetzure 
saus.

MAAR de Chinese vrouwen zijn minstens even mooi of zelfs mooier (enfin, smaken verschillen) dan Thaise of Filipijnse 
vrouwen en vooral de jongere generatie staat méér open naar het westen.

In tegenstelling tot pakweg Thailand en de Filippijnen is 
prostititutie er niet zo wijd verspreid EN wat nog interessanter is en in tegenstelling tot Japan: als u huwt met een Chinese wordt u door de familie als één van hen aanzien. Zeer traditionele families zullen een relatie tussen een westerling en een Chinese vrouw ontraden of proberen te voorkomen. Gematigd traditionele families hebben bij oorsprong hun reserves tegen 'mixed' relaties maar éénmaal gehuwd bent u voor hén Chinees. 

Een enorm en wereldverspreid netwerk gaat voor u open !!!


6) DO. Westerlingen denken vaak dat de geschiedenis niet verder gaat dan Griekenland of Egypte. De Oriënt, in het bijzonder Japan en China hebben een zeer rijke en fascinerende cultuurgeschiedenis, waarbij westerlingen verbleken. Socrates de oorsprong van de filosofie? Een Chinees zal er eens hartelijk om  lachen. Verdiep u in het Confucianisme en Taoisme.


7) DO. De Fransen denken nog steeds dat ze op hun eentje de culinaire keuken bedachten. De realiteit is dat het eten in Azië meestal gezonder is dan de westerse keuken, vaak ook verfijnder en met meer respect voor het behoud van smaken in de ingrediënten. Ook meer gevarieerd als u tenminste tot de betere klasse behoort, U houdt bij voorkeur wel van rijst en noedels en deinst er niet voor terug om ook oa schorpioenen, spinnen, diverse insecten, schildpadden en honden op te eten. 

In tegenstelling tot wat u denkt eten de Chinesen ook aardappelen en kennen ze tegenwoordig ook Mc Donalds en Kentucky Fried Chicken.8) DO NOT. Chinese, Japanse of Koreaanse vrouwen zijn over het algemeen totaal niet te vergelijken met de vrouwen uit de seksindustrie van Thailand, De Filipijnen, Vietnam of Cambodia.

Japan heeft wel een meer geliberaliseerde houding ten overstaan van seksualiteit, terwijl China conservatiever is. In China is prostitutie bij wet verboden al komt het wel voor in voornamelijk verwesterde steden zoals Hong Kong en Macau. Japan ontwikkelde als reactie op een sterk geregulariseerde samenleving allerlei 'afwijkende' vormen van seksualiteit zoals sadomasochisme en 'bukake'. Sommige 'animes' hebben een sterk seksueel getinte ondergrond.

Freud zou een leven lang nodig hebben om de seksualiteit in Japan te doorgronden. In China is seksualiteit minder nadrukkelijk aanwezig in de cultuur. Door de kolonisatie van Engeland is Shangai wel in het verleden uitgegroeid tot een 'city of sin'.9) DO. Ik ben een atheïst maar mocht ik één levensbeschouwing moeten uitkiezen dan geef ik de voorkeur aan het Boeddhisme. Het is zonder twijfel de minst wreedaardige levensovertuiging. In China wordt het Boeddhisme wel degelijk gedoogd. Het Tibet-vraagstuk gaat voornamelijk over territorium én niet over de Boeddhistische levensbeschouwing (zoals de westerlingen vaak denken). 

Ook het katholicisme heeft een sterke opgang gemaakt in China, waardoor de kloof kleiner wordt met de doorsnee conservatieve Vlaming.
Voor de echte linkse rakkers onder u: het politiek systeem in China is nog steeds het communisme.


10) DO. Waar wacht u als Vlaming met een droom van een oriëntaalse schone nog op? 

Als u deze zoektocht werkelijk 'au serieux' neemt dan maakt u géén gebruik van datingsites of de seksindustrie maar gaat u wel regelmatig eten in een bij voorkeur klein Chinees restaurant. Bouw vertrouwen op met het personeel en de eigenaars. In China is het bijna onvoorstelbaar dat mensen alleen eten, dus zal u na meerdere bezoeken wel eens de vraag krijgen of u geen partner hebt. Laat op een diplomatische manier doorschemeren dat u geïnteresseerd bent in Oosterse cultuur en Oosterse vrouwen. Chinese restaurantuitbaters hebben een gigantisch netwerk én als men u een waardige en beleefde klant acht, dan kan u via via in contact treden met een Oosterse 'lady'. Een 'introductie' in het milieu is onontbeerlijk. Een rechtstreekse aanpak bij Chinese vrouwen leidt er meestal toe dat ze gereserveerd en beleefd afwijzend zullen reageren. 

Als u echter het vertrouwen kan winnen van één Chinees, dan gaat de oriëntaalse wereld pas echt voor u open.


11) DO NOT. Praat in uw e-mails en internetverkeer NIET over politiek. De Communistische Chinese Partij controleert het internet en dus ook individuele uitwisselingen met buitenlanders. Ik kan dit uit eigen ervaring onderschrijven: e-mails kunnen worden onderschept en kritiek op de Communistische Partij kan als subversief worden gezien. 

Bewaar politieke discussies voor face-to-face gesprekken.


12) DO. Mijn persoonlijke ervaring wijst uit dat een Chinese vrouw meestal héél beleefd, respectvol, elegant, geduldig, traditioneler en conservatiever is dan menig westerse vrouw. Chinesen drukken mij ook op het hart dat een Chinese vrouw 'loyaler' is dan een westerse vrouw. 


Hoewel de emancipatie van de vrouw ook opgang maakt in China, heeft men er minder last van de feministen. U weet wel; die manwijven die aan geen vent raken of één slechte ervaring veralgemenen.
Ja, de feministen die rechtop willen pissen én een man willen laten hurken. Ja, de feministen die niet willen dat een man nog man is en de westerse man in een identiteitscrisis storten. 


Ja, in China mag u als man nog man zijn: sake en bier drinken, thuiskomen en verwachten dat het eten klaar is, ... uw Chinese vrouw zal het allemaal met liefde en toewijding doen op voorwaarde dat u zorgt voor brood op de tafel. Chinese vrouwen zijn echter baas in het huishouden: ga hen niet vertellen hoe te koken of hoe het huis te poetsen. Meer én meer bestaat het Chinese huishouden ook uit tweeverdieners, waardoor ze hoogst waarschijnlijk binnenkort met hetzelfde aantal hoge relatiecrisissen te maken krijgen als het westen. 

De traditionele conservatieve Chinese vrouw zal u levenslang beminnen als u tenminste haar ook respecteert. Door de toegenomen handel met China én de intrede van het westen is vooral de jongere generatie méér nieuwsgierig geworden naar westerse mannen.


13) DO. Dit is uw moment als man om de westerse vrouw een hak te zetten. Mannen: verweert u tegen de feministen en durf nog man te zijn. De Oosterse schonen van China laten het geloof in het beloofde land bestaan.

Bon, en dan als afsluiter waarschijnlijk de hamvraag voor mannen: 

Is seks met een Oriëntaalse Lady dan werkelijk zoveel opwindender dan met de gemiddelde westerse vrouw? 

Ik kan daar kort op antwoorden naar de westerse vrouw: YOU WERE NEVER EVEN CLOSE HONEY.