zondag, december 30, 2012

Het beste van het internet deel 1

Wie heeft er nog behoefte aan een opinielijstje met de beste films, series, muziek, theater, software ... vanuit Vlaams oogpunt?

Hopeloos achterhaald natuurlijk.


In het globale dorp wat de wereld is, spreek ik liever over 'the best of the internet'.


Al mijn aanbevelingen zijn op basis van eigen ervaringen. Met andere woorden: ik verdien er geen rosse cent aan als ik u bepaalde programma's of websites aanbeveel.


Wat u zeker wilt bezoeken op of downloaden
van het internet.

DE JOHN SOLITUDE INTERNET PRIJZEN deel 1

Hier volgt het overzichtlijstje.

Onder dit lijstje vindt u meer toelichting bij elk programma.

Beste torrent downloadprogramma: 

UTORRENT downloaden via www.utorrent.com

Beste torrent zoekmachine: 

TORRENTZ opzoeken via www.torrentz.com

Beste torrent tv download zoekmachine

DAILY TV TORRENTS via www.dailytvtorrents.org

Beste direct download zoekmachine: 

FILESTUBE via www.filestube.com
AVAXHOME via www.avaxhome.ws

Beste muziek download programma: 

SOULSEEK via www.soulseekqt.net

Beste online muzieksoftware: 

SPOTIFY via www.spotify.com

Beste grafische software: 

LIGHTROOM via www.adobe.com/nl/products/photoshop-lightroom.html
PHOTOMATIX HDR via  www.hdrsoft.com

Beste screensaver:

ELECTRIC SHEEP via http://www.electricsheep.org

Beste DJ Software:

TRAKTOR via www.native-instruments.com/#/en/products/dj/traktor/
Demonstatie via http://www.youtube.com/user/NativeInstruments?v=0VJm0mi7aUc&feature=pyv&ad=11087369053&kw=traktor


DE INTERNET PRIJZEN 2012

Beste torrent downloadprogramma


Wilt u zonder scrupules auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden, 

dan kan u niet zonder het programma UTORRENT.

De recentse films of obscure filmparels, tv-series, documentaires, mét of zonder Nederlandstalige ondertitels, programma- of gamesoftware, digitale boeken en tijdschriften, educatief materiaal ... installeer UTORRENT en de downloadwereld is uw oester.


UTORRENT is gratis, stabiel, zonder reclame en betrouwbaar (of maw zonder virussen of vreemde beestjes die ongevraagd beslag leggen op uw computer).


Een hulpgids over hoe u UTORRENT gebruikt leidt mij te ver maar meer uitleg vindt u op het internet


Het programma UTORRENT kan u downloaden via www.utorrent.com


Natuurlijk bestaan er nog véél snellere (ilegale) methodes om te downloaden zoals bv de zoekwebsite www.avaxhome.ws .  


Ook de aanbevolen website www.filestube.com laat u toe om te zoeken in rechtstreekse downloadsites.


Het nadeel van bovenstaande sites is dat u om snel te kunnen downloaden meestal een extra abonnement nodig hebt. Voor wie GRATIS van het grootste belang is, gebruikt dus best het programma UTORRENT.Beste torrent zoekmachineDe website www.torrentz.com werkt net als Google. Typ in wat u zoekt bv. Prometheus en u vindt oa de film Prometheus. Zoekt u de film Prometheus met Nederlandstalige ondertitels dan tikt u Prometheus NL in . Waar u op moet letten is het zogenaamde aantal SEEDERS (mensen die het gevraagde bestand ter beschikking stellen om te downloaden).

De regel is: hoe meer SEEDERS, hoe sneller u een bepaald bestandje kan downloaden. Als er geen SEEDERS zijn, kan u het bestandje niet downloaden.


Als u het programma UTORRENT al installeerde en u klikt via een website op een UTORRENT bestand, dan zal het programma UTORRENT automatisch openen en vragen waar u het bestandje op uw harde schijf wilt opslaan. Dan hoeft u enkel maar een paar keer te klikken en af te wachten tot het bestand volledig binnen is. De beleefdheidregels op het internet verwachten dat u het gedownloade bestandje terug ter beschikking stelt of met andere woorden zelf ook een SEEDER wordt (of maw andere woorden ook het bestandje deelt voor andere mensen die het willen downloaden). Met UTORRENT kan u ook zelf nieuwe bestanden op het internet zetten om te delen. Zie hiervoor de hulpgidsen op het internet.


Opzoeken van torrents via www.torrentz.comBeste torrent tv download website


U hebt geen digitale televisie of kabel? Of u wilt zich niet beperken tot wat Telenet of Belgacom u op tv aanbieden? U wilt kijken naar wat u wilt, wanneer u wilt, naar tv-programma's wereldwijd? De redder in nood is de website www.dailytvtorrents.orgBeste muziek download muziekprogrammaU kan muziek downloaden via UTORRENT maar bent u op zoek naar het onderste uit de kan, dan kan je niet zonder SOULSEEK

Met SOULSEEK vindt u ook obscure muziektracks, vinylopnames, etc. voornamelijk in mp3 formaat. Voor alle duidelijkheid: het mp3 formaat is ALTIJD minder van kwaliteit dan CD-kwaliteit. Wilt u kwaliteit die evenwaardig is aan CD-kwaliteit zoek dan naar FLAC files via SOULSEEK. Download SOULSEEK via ... en het programma wijst grotendeels zichzelf uit. Tik in wat u zoekt en downloaden maar die muziekhandel.


SOULSEEK kunt u downloaden via www.soulseekqt.netBeste online muziek software


SPOTIFY biedt u een enorme verzameling aan gratis online te beluisteren muziek. Minpuntje: bij de gratis versie dient u de reclame er bij te nemen. Als u 

abonnementsgeld betaalt luistert u in betere geluidskwaliteit zonder commercials. De mogelijkheden van SPOTIFY zijn enorm: maak u eigen playlisten aan, deel ze met vrienden, start uw eigen radiostation, download muziek, ...

SPOTIFY kunt u downloaden via www.spotify.comBeste grafische software


Twee prijswinnaars. 


LIGHTROOM van Adobe voor de gevorderde digitale fotografie liefhebber. Decennialang was Photoshop de professionele standaard voor fotobewerking. Met de doorbraak van het superieure digitale fotografie RAW formaat is LIGHTROOM de nieuwe professionele standaard. Vertelde ik u al dat u beter uw foto's neemt in RAW en niet in JPEG? 


JPEG zet immers meteen al compressie ( = verlies van kwaliteit) op uw foto's. RAW doet dit niet waardoor u meer kwaliteit overhoudt voor bewerking achteraf. Gebruik enkel JPEG voor publicatie op het internet of wanneer u een kleiner bestandsformaat nodig heeft voor verspreiding.


LIGHTROOM is prijzig maar uiteraard vindt u ook gekraakte versies via het eerder genoemde programma UTORRENT in combinatie met de zoekmachine www.torrentz.com


LIGHTROOM kan u ook legaal aanschaffen via 
www.adobe.com/nl/products/photoshop-lightroom.html


PHOTOMATIX PRO biedt u dan weer de mogelijkheid om in te stappen op de nieuwe fotografische revolutie: H(igh) D(efinition) R(ange) fotografie. De foto hieronder is bv onmogelijk te nemen zonder HDR-fotografie én daarvoor hebt u dan weer een degelijke reflexcamera nodig én de software Photomatix Pro.


Een complexe naam om te omschrijven dat u in staat bent ongeveer een foto vast te leggen zoals u ze met het menselijk oog ziet. In het kort: neem minstens 3 maal identiek dezelfde foto met verschillende belichtingtijden, voeg deze foto's samen en u bekomt de meest ideale belichte foto.

Het eerder genoemde Photoshop is hier nog steeds ronduit slecht in maar dat kan niet gezegd worden over het programma Photomatix Pro.


Photomatix Pro is zogenaamde shareware. Met andere woorden: u kan het gratis uitproberen maar als u het programma wilt blijven gebruiken dient u een vergoeding te betalen.


U hebt het niet van mij gehoord maar via het eerder genoemde programma UTorrent en de zoekmachine Torrentz.com vindt u ook Photomatix Pro. U bent dan uiteraard wel illegaal bezig.Beste DJ software


Het programma TRAKTOR. Dit is de professionele standaard, gebruiksvriendelijk, stabiel en geavanceerd maar het is 'overkill' en prijzig als u slechts occasioneel op een feestje draait, net zoals ik.


Om TRAKTOR te gebruiken zoals het hoort hebt u bovendien een zogenaamde 'controller' nodig. Dit is een digitale mengtafel waarmee u vlot kunt mixen, scratchen, effecten toevoegen, equalisen en browsen in uw muziek bibliotheek.
Als u geld wilt uitgeven om meteen de modernste en vlotste dj te zijn dan kan u niet zonder TRAKTOR bij voorkeur met de digitale controller Z2.

De hemel voor DJ's.

Een demonstratie over de Traktor controller vindt u hier: 

http://www.youtube.com/user/NativeInstruments?v=0VJm0mi7aUc&feature=pyv&ad=11087369053&kw=traktor